Lush Ocean Salt Gezichtsscrub

DSC00393

De badkamer staat bij ons vol met shampoo’s, douchegel, haarmaskers en noem zo maar op. Bij wie niet? Een enorme pot scrub mag voor mij dan ook niet ontbreken. Zo af en toe een gezichtsmasker onder de douche, dat noem ik multitasken, en lang douchen is bijna verantwoord. De kastjes staan dusdanig vol dat ik zelden een goed ‘excuus’ heb om weer flink wat spulletjes in te slaan. Toen mijn geliefde mango komkommer scrub bijna op was en ik er zelfs zuinig mee ging doen was het tijd voor een nieuwe. Ik wandelde de Lush binnen en vroeg welke scrubs ze hadden. Helaas was alleen de Ocean Salt Gezichtsscrub nog op voorraad. Aangezien ik in een ik-moet-iets-kopen bui was gaf ik het een kans. Na een kleine demonstratie op mijn hand, die aanvoelde als pedicure, was ik om. Onder andere onder het mom van: ook prima te gebruiken voor de rest van je lichaam. Tijd voor een review!

DSC00403

Om mee te beginnen ben ik voor een klein potje gegaan. Hier zit 120 gram in en wanneer je de scrub alleen voor je gezicht gebruikt ben je hier wel een tijdje zoet mee. Zoals we van Lush gewend zijn zit het product vol natuurlijke ingrediënten en is het dierproefvrij! De hoofdingrediënten van deze scrub zijn zeezout, biologische limoen en voedende advocadoboter. De geur spreekt me niet zo zeer aan, maar ik ben dan ook meer van de bloemige en fruitige geurtjes.

DSC00399

Voor de mensen die het interessant vinden hieronder een lijstje met de ingrediënten!

Ingrediënten
Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Grapefruit infusie, vers (Citrus paradisi), Zeezout, grof (Coarse Sea Salt), Stearinezuur (Stearic Acid), Limoen, vers, biologisch, extract in vodka. (Citrus aurantifolia), Limoensap, vers, biologisch (Citrus aurantifolia), Natrium Cocoamphoacetate (Sodium Cocoamphoacetate), Glycol cetearaat (Glycol Cetearate), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Avocadoboter (Persea gratissima), Kokos olie, extra virgin (Cocos nucifera), Zeewier absolue (Fucus vesiculosus), Violenblad-absolue (Viola odorata), Glycerine (Glycerine), Lanoline (Lanolin), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Limonene (*Limonene), Parfum (Perfume), Kleurstof 42090 (Colour 42090), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben) * Komt van nature voor in etherische oliën.

20-3-2014
Extra close-up foto’s

In eerst instantie heb ik de scrub niet ‘doorgeroerd’, waardoor het zout bovenop lag. Voor gebruik dus eerst even mengen. Zodra de ingrediënten gemengd zijn ziet het eruit zoals op de bovenstaande foto’s. Mijn huid is best gevoelig dus ik had zo mijn twijfels of de scrubdeeltjes niet te grof waren. Na het mengen zag de substantie er al een stuk aangenamer uit om mee te scrubben.

‘Gebruiksaanwijzing: Maak je huid nat, neem een flinke hoeveelheid op je handen en masseer zachtjes in op je gezicht. Afspoelen met lauwwarm water.’

Maskers en scrubs gebruik ik altijd onder de douche. Ik vind het makkelijker en sneller en verklein zo de kans dat er nog ergens een restje van het masker op mijn gezicht zit. Ik heb de scrub nu een aantal keer gebruikt en ik ben aangenaam verrast. In het begin scrubde ik duidelijk te hard en prikte het zeezout in een wondje. Ondanks dat dit geen fijn gevoel was had ik wel een heerlijk zachte huid na afloop. De daarop volgende keren heb ik het iets voorzichtiger aangepakt. Wederom een heerlijk zacht aanvoelend huidje. Ook zou het masker je gezicht direct een extra oppepper geven. Door de voedende boters voelt mijn huid ook erg verzorgd aan na afloop.

DSC00418

De scrub heeft me positief verrast en ik ben dan ook erg blij met deze aankoop. Voor mensen met een hele gevoelige huid is het geen aanrader. Daar zijn de scrubdeeltjes te grof voor. Mocht je twijfelen of je huid goed zal reageren op deze scrub dan raad ik je aan even langs een Lush shop te gaan en om een monstertje te vragen! Het personeel bij de Lush is altijd erg vriendelijk en helpt je graag!

Eigenlijk kocht ik deze scrub als lichaams-scrub, maar daar ben ik toch van terug gekomen. Voor mijn gezicht ben ik op zoek naar voedende en verzorgende producten waar Ocean Salt heel goed voor werkt! Voor een lichaams-scrub ben ik meer op zoek naar een product met meer scrubdeeltjes en zijn voedende ingrediënten minder van belang voor mij. Daar gebruik ik wel bodybutter voor! Daarnaast is de scrub dan zo op! Wanneer ik het alleen voor mijn gezicht gebruik kan ik er een aardig tijdje mee vooruit!

De scrub is verkrijgbaar in de Lush store of te bestellen in de online shop. Je betaalt €11,65 voor 120g. Je kan natuurlijk ook voor een grotere pot van 250g gaan voor €21,30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>