HEMA Cleansing Tonic VS. Demak’Up Micellaire Tonic Fris

Toen ik begon met het gebruiken van foundation heb ik sowieso het eerste half jaar nooit nagedacht over dat het handig zou zijn een tonic aan te schaffen. Nadat ik wat meer in het beautyblogger wereldje terecht kwam besefte ik dat het toch wel aan te raden is. De eerste tonic die ik kocht werd die van de HEMA. Mijn gezicht reinigen is niet mijn meest favorieten klusje en al snel belande deze achter in mijn beautykast.. Toen ik bij het Demak’Up event de nieuwe vloeibare reinigingslijn mee kreeg besefte ik dat het tijd was om beide tonics grondig te testen én te vergelijken!

Verpakking
Om te beginnen de verpakkingen. Demak’Up komt zoals gewoonlijk met een vrij strakke verpakking. De hele ‘fles’ is wit en er zit een grote sticker op geplakt. De fles is van wit plastic. Een nadeel is dat je niet kan zien hoeveel er nog in de fles zit. Op de verpakking staan de ingrediënten en wat de tonic belooft  in het Nederlands en Frans. Er zit 200ml in.
‘Het water van de witte bloesem van de katoenplant zorgt voor extra frisheid in deze tonic. Ook is het product verrijkt met vitamines die je huid een boost geven. In de tonic vind je tevens het antioxidant Phyto-Bourgeon® van de katoenplant. Micellair wil zeggen dat de moleculen in de tonic in staat zijn om vettige onzuiverheden (zowel van je huid als van make-up) in te sluiten en op te nemen.’

‘Een klein nadeel is dat er alcohol in zit..’
De verpakking van de HEMA is een stuk minder strak. De fles is gewoon doorzichtig. Hierdoor kun je wel goed zien hoeveel er nog in zit. Ook op deze fles zit weer een sticker. Persoonlijk vind ik deze verpakking minder mooi. Op de sticker staan de ingrediënten en wat de tonic zou moeten doen in het Nederlands, Frans en Duits. Er zit 250ml in. Een klein nadeel is dat er alcohol in zit..
‘Reinigende gezichtstonic met Noraseb en korenbloesemextract reguleert en verazcht de normale gecombineerde huid. Noramaseb helpt de natuurlijke balans van de huid te herstellen en de talgproductie te verminderen. De tonic heeft een milde, verfrissende en adstrigerende werking. De huid voelt glad en zacht aan en is de hele dag gemateerd.’
Qua verpakking kies ik los van welke tonic er beter werkt en de prijs voor Demak’Up ondanks dat er minder in zit. Deze verpakking vind ik gewoon mooier en strakker.
Prijs en hoeveelheid
De prijzen van beide tonics liggen vrij dicht bij elkaar. In die van Demak’Up zit 200 ml en kost €4,89. De HEMA tonic bevat 250 ml en kost drie á vier euro. Beide een prima prijs als je kijkt naar de hoeveelheid.
Aangezien er in de tonic van de HEMA meer zit én deze iets goedkoper is kies ik op basis van de prijs en hoeveelheid voor HEMA.
‘De substantie is bij beide hetzelfde; heel dun en vloeibaar natuurlijk.’
Substantie en geur
De substantie is bij beide hetzelfde; heel dun en vloeibaar natuurlijk. De tonic van de Hema is heel licht paars en ruikt lekker fris. Wat het is weet ik niet. Niet storend in elk geval. De tonic van Demak’Up is doorzichtig en ruikt ook erg fris. Die van de Hema heeft nog een licht geurtje, die van Demak’Up niet.
Beide tonics stinken niet en ruiken fris. Qua geur én substantie maakt het me niet uit welke tonic ik gebruik.
Gebruikersgemak
De Demak’Up tonic heeft een drukdop en die van de HEMA gewoon een normale dop. Ik denk dat die van de Hema sneller zou lekker op reis dan die van Demak’Up omdat een normale dop sneller open gaat. Beide zijn ze in gebruik gewoon fijn en makkelijk.
Omdat ik denk dat de HEMA tonic sneller zal lekken kies ik voor Demak’Up. Al denk ik dat deze ook nog wel eens zou kunnen gaan lekker onderweg..
De tonic in gebruik
De Demak’Up tonic voelt erg fris aan op mijn huid en ook heel zacht. Alleen als ik een lange dag heb gehad en vermoeide ogen heb voelt de tonic bij mijn ogen niet altijd zo fijn. Als ik gewoon een keer snel over mijn ogen heen ga met het watje is er niks aan de hand, maar als het watje heel lang laat rusten op mijn oog en een beetje druk kan het wat gaan irriteren. Toch iets waar je rekening mee moet houden. Zelf heb ik best gevoelige ogen dus doe ik bij mijn ogen wat extra voorzichtig.
De tonic van de HEMA voelt ook weer erg fris aan op mijn huid. Bij deze heb ik minder snel last van irritaties rond om mijn ogen. De HEMA tonic is net even wat zachter voor mijn ogen, maar ook deze kan als ik hele vermoeide ogen heb een klein beetje irriteren.
Als ik kijk hoe de tonics in gebruik zijn kies ik voor die van de HEMA. Met je ogen moet je voorzichtig zijn en ik heb al gevoelige ogen. De HEMA tonic is wat zachter voor mijn ogen.
Resultaat
Als je naar de watjes kijkt op de bovenstaande foto raad je het denk ik al; ik kies voor Demak’Up als het om het resultaat gaat. Beide tonics laten geen plakkerige huid achter, maar Demak’Up reinigt veel beter. Op deze foto had ik trouwens mijn make-up nog gewoon op. Zo was het verschil beter te zien.
‘Demak’Up wint deze battle!’
Als ik de Demak’Up tonic heb gebruikt heb ik het idee dat mijn huid goed en voldoende is gereinigd. Het is en blijft een nadeel dat het bij mijn ogen soms wat gaat irriteren, maar ik heb nou eenmaal een gevoelige huid. De tonic is voor alle huidtypes en niet speciaal voor de gevoelige huid dus als je een hele gevoelige huid hebt zou ik deze tonic niet echt aanraden. Demak’Up wint deze battle! De tonic van de HEMA is trouwens voor een normale tot gecombineerde huid. De tonic van de HEMA is was veelbelovend, maar heeft niet alles waargemaakt. Dat de talgproductie is verminderd en mijn huid de hele dag gematteerd is heb ik namelijk niks van gemerkt..
Welke zou jij kiezen? En welke tonic gebruik je zelf op dit moment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>